Antiviral/Antibakteriyel Solunum Filtreleri

COMPEX® FIXX ™ 1.0

GBO HiTop

Kinesiotape

Noraxon

Cefar TENS

Aircast A60

İntelect ® RPW 2

Redcord

Med4 Elite

Game Ready ACL

ACL YARALANMASI VE GAMEREADY İLE TEDAVİSİ

Ön çapraz bağ (ACL) yaralanması hafife alınacak bir durum değildir, ama maalesef rekonstrüktif cerrahi gerektiren oldukça yaygın bir yaralanmadır. Bir kez ameliyattan çıktığınızda, hayatınıza olabildiğince hızlı geri dönmeyi istersiniz. Bunu yapmak için mümkün olan en iyi rehabilitasyon programına ihtiyacınız var. Geçmişte, şekilsiz ve rahatsız edici buz paketleri, ameliyat sonrası ağrı ve şişme ile baş etmenize yardımcı olan tek soğuk tedavi yöntemiydi. Ne mutlu ki, ACL ameliyatı sonrası iyileştirmeyi yönetmek için daha iyi bir çözüm var. Aralıklı pnömatik kompresyon (IPC) ve ayarlanabilir soğuk terapiyi sağlamak için kriyoterapiyi (yani soğuk terapi) NASA'nın uzay elbiselerinden esinlenilmiş bir tasarımla aralıklı sıkıştırma ile birleştirir. Profesyonel sporcuların daha hızlı çalışmaya başlamasına yardımcı olmak için kullanışlı, taşınabilir ve kullanımı kolay bir sistemdir. Kullanırsanız ACL cerrahisi sonrası iyileşme işleminizi beş ana yolla hızlandırdığını keşfedeceksiniz:

1. AZALAN AĞRI

Soğuk terapi, cerrahiden sonra ağrıyı azaltmak için uzun süredir kullanılan bir yöntemdir. Ağrı aracılarının üretimini azaltmaya yardım ederek analjezik (ağrı giderme) etki sağlar ve ağrı sinyallerini yavaşlatır. Ancak, buz paketleri veya kirli dolaşan su kullanarak yapılan geleneksel soğuk terapi genellikle etkisizdir ve kullanması hantaldır, bu nedenle ihtiyaç duyan insanlar terapiye devam etmez ve bu yüzden daha fazla ameliyat ağrısı çekerler. Bunun yerine, sadece diz eklemi için özel olarak tasarlanmış bir sargı ile soğuk sıvıyı sürekli dolaştıran bir sistem kullanırsanız, kullanımının rahat ve konforlu olduğunu göreceksiniz ve böylece bu önemli soğuk terapi rejimine devam ederek daha az ağrı yaşayacaksınız.

2. DAHA AZ ÖDEM VE ŞİŞKİNLİK

Muhtemelen doktorunuzun ameliyat sonrası ödem veya şişme hakkında konuştuğunu duymuşsunuzdur. Her türlü diz ameliyatının en rahatsız edici yan etkilerinden birisi de şişkinliktir. Vücut ameliyat edildiğinde, vücut kendisini iyileştirmeye çalışırken kan ve diğer vücut sıvıları hızlanır. Şişme bu işlemi yavaşlatır, böylece mümkün olan en kısa sürede onu azaltmak istersiniz. Doktorunuzun yönergelerini izleyin ve kombine bir kriyoterapi ve kompresyon sistemi kullanarak dizinize özen gösterin. Şişkinliği en aza indirecek ve iyileşme sürenizi hızlandıracaksınız.

3. ARTAN LENFATİK DRENAJ

Normal lenfatik akışın düzeltilmesi, genel iyileşme sürecinin akut fazdan onarım aşamasına geçmesi için çok önemlidir. Ameliyattan sonra dizinizdeki lenfatik akışın optimize edilmesi işte bu nedenle daha hızlı iyileşmenizi sağlayacaktır. Soğuk terapi ile birlikte aralıklı pnömatik kompresyon (IPC) sağlayan diz bandajı kullanmak kanepeden daha uzak kalmanızı sağlar.

4. DOKU İYİLEŞMESİNİN UYARILMASI

Araştırmalar, IPC'nin bağ dokusu iyileşmesini arttıran terapötik etki sağladığını gösteriyor. Neden? Çünkü aralıklı basınç uygulayarak daha iyi kan akışı ve azalan kan basıncı sağlanır, böylece diziniz ve dokularınız kendilerini daha hızlı onarır.

5. DAHA AZ İLAÇ KULLANILMASI

Genellikle, ameliyat sonrası ağrı ile uğraşmak için bir takım ağrı kesiciler verilir. Ağrı kesici ilaçlar almak sizi uyuşuk bırakır ve bu ağrı kesici kullandığınız sürece rutine dönemeyeceğiniz anlamına gelir. Öte yandan, bazı cerrahlar, hastaları için kriyoterapi ve aralıklı kompresyon tedavisini birleştiren bir sistem kullandıklarında, tüm ağrı kesici ilaçların kullanımını daha hızlı durdurabilirler ve hatta bazı hastaları hiç ağrı kesici ilaç kullanmayabilirler.
ACL ameliyatı sonrası iyileşmenin yavaş ve acı verici bir süreç olması gerekmez. Ya sizin ACL cerrahisinden sonra iyileşme süreciniz nasıl gitti?